Imagina’t que dus dos mesos i mig en aïllament en una presó… Solidaritat amb les 5 de Barcelona!

Comunicat en solidaritat amb les 5 anarquistes de Barcelona, que són a la presó sense cap judici, patint el dur malson de la legislació antiterrorista. No esteu soles!

Ara fa ja més de dos mesos que les conegudes com a “cinc anarquistes de Barcelona”, cinc joves detingudes el 15 de maig en una ràtzia repressiva a Catalunya, són a la presó sense cap judici, patint el dur malson de la legislació antiterrorista. Davant la injustícia i davant de la repressió, la solidaritat i el recolzament mutu són la millor resposta: és per això que s’ha llançat la convocatòria d’una concentració i d’un sopar solidari a Palma aquest 2 d’agost de 2013.

Si no anam vives, els mitjans de comunicació ens dicten la realitat on vivim. Per ventura, hi ha temes que ens poden parèixer més superficials i ens dóna igual si avui se’ns xerra d’una cançó de moda o si qualque empresa ha tret un nou dispositiu mòbil. Que més ens dóna oblidar-ho aviat! Però hi ha realitats més importants que són notícia i llavors desapareixen. Fins i tot, es pot donar el cas de l’aparició d’una notícia horrible o cruel, però que s’esvaeix com el fum en poc de temps.

Aquest és el cas de les conegudes com a cinc anarquistes de Barcelona, cinc joves detingudes el 15 de maig en una ràtzia repressiva a Catalunya. L’acusació: pertinença a grup terrorista, enaltiment del terrorisme, captació i adoctrinament i dipòsit de substàncies explosives. Totes i tots ens vàrem quedar sorpresos amb aquestes detencions donat l’espectacle mediàtic que no casava amb cap realitat coneguda. A més, l’espectacle va servir per crear la necessària “alarma social” que enviàs a aquests joves a la presó sense cap judici, patint el dur malson de la legislació antiterrorista. Ara, feta la seva feina, els mitjans callen.

Han passat més de dos mesos de les detencions i els mitjans ja no xerren d’aquestes joves. No ens conten que segueixen empresonades sense judici i no ens diuen que poden romandre molt de temps en aquesta situació. Per suposat, no ens conten les misèries de la presó ni ens fan un reportatge del sistema d’aïllament en què estan internes les nostres companyes. La seva inhumanitat no conjugaria amb l’alegre idea de què gaudim la millor democràcia en la que podem viure. Tampoc ens diuen res de la distància en què aquestes persones han de suportar l’aïllament, el que suposa una condemna extraordinària -i sense judici- no només per elles, sinó també per les seves famílies que s’han de desplaçar a Madrid quan volen saber d’elles de primera mà.

Aquest règim d’aïllament i dispersió de les joves en diferents presons de la comunitat de Madrid (Soto del Real, Estremera, Alcalà Meco, Aranjuez i Navalcarnero) no és només un càstig. És un intent de destruir-les com a persones i de fer desaparèixer la seva dignitat. Així mateix, també és un toc d’avís a totes aquelles persones inquietes que com elles no estan conformes amb aquest sistema econòmic i social i el volen canviar d’arrel.

Per la seva situació que ara hem descrit, poques noves podem tenir d’aquestes cinc joves. Però el que sí que sabem és que davant la injustícia i davant de la repressió, la solidaritat i el recolzament mutu són la millor resposta. És per això que s’ha llançat la convocatòria d’una concentració i d’un sopar solidari a Palma. Perquè sabem que en tindran notícies a la presó i en saber que no estan soles podran agafar més forces per resistir aquest mal moment. Perquè sabem que les seves amigues i familiars agafaran alè coneixent que també a altres bandes s’estan movent amb elles. Perquè coneixem la cruel, inhumana i destructiva funció de les presons i no la volem per ningú.Perquè el dia a dia no atura de recordar-nos que la justícia està al servei dels poders i les nostres companyes en són els seus enemics. I per finalitzar, perquè com Yolanda, Silvia, Joan, Xabier i José som anarquistes i no podem tolerar que l’Estat -sí, el nostre enemic- ens tracti d’aquesta manera. Perquè quan toquen a una ens toquen a toquen a totes!

No permetrem que la seva realitat i la seva situació s’esvaeixi com una notícia als mitjans ni com el fum a dins l’aire.

Solidaritat!

Llibertat per les preses!

 

 Per més informació sobre el seu cas visitau: http://freedomforthefive.wordpress.com/

2 d’agost del 2013

 - 19hConcentració antirrepressiva: Plaça Espanya (Palma)
- 21hSopar vegà a preu obert a transitant (C/Socors 16)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>