La CNT es solidaritza amb la vaga indefinida del professorat balear

SOVPalmaCNTDes del sindicat de Palma de la Confederació Nacional del Treball volem fer pública la nostra solidaritat amb les docents de les Balears i les Pitiüses que es posaran en vaga indefinida el proper 16 de setembre.

Les polítiques del Govern balear contra l’escola com a servei públic, contra la qualitat d’aquest, contra el català com a llengua pròpia de les nostres illes i contra el professorat, juntament amb el joc brut que s’està fent amb l’alumnat amb la implantació d’un programa de trilingüísme rebutjat per tota la comunitat educativa i la posada en marxa del qual està totalment improvisada han acabat amb la paciència dels i les treballadores de l’ensenyament.

Aquest panorama, juntament als nuls resultats de les vagues d’un dia del curs passat han fet veure al professorat la necessitat de cercar eines de lluita efectives i contundents com la vaga indefinida.

També cal remarcar la capacitat que ha demostrat el col·lectiu docent a l’hora d’organitzar-se per impulsar aquesta vaga assembleariament. La tasca que s’ha fet des de l’Assemblea de Docents és exemplar. D’una banda han sabut fer créixer el moviment assembleari, convertint-lo en un moviment multitudinari i representatiu. De l’altra, han aconseguit superar les exigents traves que la legislació espanyola posa a la convocatòria de vagues des de les assemblees de treballadores, convocant una vaga assembleària a una empresa de més de 10.000 treballadors amb avals del 50% de la plantilla. En aquest sentit, l’organització d’aquesta vaga serà un model a seguir en el futur per part de les treballadores de tots els sectors arreu de tot el territori oprimit per la constitució espanyola, les lleis que la desenvolupen i les seves institucions autoritàries. Després de la poca efectivitat de la vaga estatal d’educació del 9 de maig, la vaga indefinida hauria de marcar la lluita de les docents contra l’aprovació de la LOMQE.

No podem seguir sense esmentar la convocatòria sindical de la vaga indefinida per l’STEi i CCOO, sindicats que, tot i la reticència inicial de les cúpules, finalment han escoltat a les bases i també han convocat vaga indefinida. Esperam que en el desenvolupament d’aquesta aturada sàpiguen respectar en tot moment la voluntat de les docents en vaga.

Per altra part, aquesta vaga també s’ha convertit en una vaga indefinida d’estudiants amb la convocatòria del SEPC. Esperam que la resta de col·lectius i associacions d’estudiants prenguin la mateixa determinació per aturar el funcionament dels centres educatius.

Pel contrari, hem de criticar durament al Govern balear que el mateix dia en què el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears atura la implantació del seu programa de trilingüísme es bota el seu presumpte respecte a la justícia traient un decret-llei per implantar-lo a les totes. Aquesta manera d’actuar demostra un autoritarisme sense mesura que s’ha de combatre des de la desobediència i des de tots els sectors socials.

El conflicte que ara posen a la llum els i les docents i la resta de la comunitat educativa hauria de ser l’espurna per encendre el rebuig social a un govern que amb els vots del 28% del cens ha establert una dictadura a base de decrets-llei sota l’empar d’una suposada democràcia que aprofitam per  qüestionar.

Per tot això, cridam als docents afiliats i simpatitzants del nostre sindicat, i a tot el professorat en general, a treballar activament per l’èxit d’aquesta vaga indefinida. Cridam a les estudiants a fer tot el que està en les seves mans per aturar els centres d’ensenyament. I cridam a la resta de la societat a participar de les diferents formes possibles en el suport a la mobilització i la vaga del professorat.

SOLIDARITAT!!!

Ciutat de Mallorca, 7 de setembre de 2013
S. P. del sindicat de la CNT de Palma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>