[Hivern anarquista] Els anarquistes contra Franco

Dia i Hora Localització
25/03/2017 - 19:00 Ateneu Lo Tort

Recuperant la memòria llibertària

Els actes de celebració del primer any de vida de Lo Tort continuen. Aquest dissabte a partir de les 19 hores, es realitzarà una xerrada baix el títol Els anarquistes contra Franco, enmarcada en el conjunt d’actes que la Coordinadora Llibertària de Mallorca ha organitzat durant els mesos d’hivern.

Els anys 60 són una època molt important en la lluita antifranquista, amb el naixement d’ETA, els GRAPO, la Defensa interior i diversos grups o individualitats de lluita guerrillera dins de l’Estat Espanyol. També és una dècada en la qual nombrosos lluitadors llibertaris són executats a les mans de l’estat. No volem que aquests caiguts siguin recuperats per la democràcia que després de tot és l’herència obvia del franquisme. El que menys desitja qualsevol que lluita contra aquest món de misèria és que la seva imatge sigui recordada, manipulada i usada en el futur pels nous opressors que poblen el globus.

Durant la xerrada, que pretén ser un exercici per la recuperació de la memòria llibertària, s’analitzarà el cas de Delgado i Granados, el context de l’antifranquisme als anys 60 i 70, els diferents intents d’atemptar contra Franco així com altres accions de sabotatge i acció directa, els maquis i la guerrila urbana de l’època.

Entenem la repressió com quelcom inherent a qualsevol forma d’Estat. Sigui dictadura o democràcia usessin la policia per apallissar-nos, la presó per tancar-nos i els seus jutges i les seves lleis per a justificar el seu ordre. Malgrat això encara seguim en peus, combatent aquest sistema d’explotació
repressió i misèria.

Fanzine: https://juventudeslibertariasmadrid.files.wordpress.com/2016/06/fanzinedelgadoygranados.pdf

Aquesta entrada ha estat publicada a . Desa l'enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>