Jornades en defensa del territori. 17-18 de maig del 2014 a Pl. Pes de sa Palla (davant transitant)

antidevelop2014Després de molts de mesos de feina i preparació… podem presentar finalment les “Jornades en defensa del territori” per als propers 17-18 de maig de 2014. Les jornades tindran lloc a la Plaça del Pes de sa Palla, davant de transitant. 

Amb aquestes Jornades, volem col·laborar en el debat sobre tàctiques i estratègies per a les lluites en defensa del territori.

Entenem que les perspectives antidesarrollistes (o antiindustrials), l’eix que d’alguna manera vertebra aquestes jornades a nivell teòric, pot contribuir a la construcció de bases teòriques realment crítiques. Es pretén posar en dubte no només el capitalisme com a origen de les nocivitats associades a la destrucció del territori (una destrucció que entenem que és integral: ambiental, social, cultural i política), sinó el mateix desenvolupisme, o ideologia del desenvolupament i el progrés.… Segueix llegint »

Cossos propis / cossos polítics: autonomia i avortament

Des de transitant estem encantades d’acollir aquest nou cicle de feminismes:”Cossos propis / cossos polítics: autonomia i avortament”.
Esperem que, avui més que mai, aconseguim treballar per l’autonomia dels mostres cossos i per un avortament lliure!

Quan i on?

Dimarts 8, 15 i 22 d’octubre / Dimarts 12 i 19 de noviembre 18:30h
transitant, c/ dels Socors, 16 baixos
inscripcions / beltramoandrea@hotmail.com / 616 067 244
cicle gratuït i popular

 

Programa

Proposem un nou cicle de tallers on reflexionar críticament sobre dues matrius fonamentals de l’activisme feminista: autonomia i avortament.

Treballarem a partir de dues pel•lícules, un documental i textos seleccionats amb l’objectiu de construir el nostre propi material audiovisual i presentar-ho en el marc de les activitats del 25N / 2013 com una acció directa, col•lectiva i local, de resistència i denúncia enfront de les violències contra les dones proposant, al seu torn, espais autònoms de agència i presa de decisions.… Segueix llegint »

Dss 18M, 18h transitant: “Cicle d’Autonomia als anys 70s” (documental+xerrada+sopar vegà). Amb “Esapi en Blanc”

Presentam la primera de les activitats obertes dins del Cicle d’auto-formació “L’autonomia durant els anys 70s: autonomia obrera i grups autònoms”.

La programació d’avui:

18h: Documental: “Autonomia Obrera”, produit per Espai en Blanc. Amb Fernando Paniagua, coordinador del documental.

Un documental de Orsini Zegrí y Falconetti Peña / Any 2008 / Durada 75 min

“Autonomía obrera” es una pel.lícula sobre les lluites autònomes a l’Espanya dels anys 70, un relat de l’altre moviement obrer, una reescriptura de la transició posfranquista. Contra la memòria històrica, memoria política.

Després del llibre “Luchas autónomas en los setenta” i del archivo digital, el documental és la tercera part del projecte d’investigació: “Las luchas autónomas en el Estado español, 1970-1977″, que Espai en Blanc ha estat coordinant ara fa uns anys, amb el recolzament de la UNIA y de Arteleku.… Segueix llegint »