Nou cop repressiu contra les anarquistes: 9 detingudes més, i ja en van més de 60 en 2 anys

El passat dimecres 28 mos tornàvem a despertar amb l’amarga notícia de que 9 companyes han estat segrestades i 10 espais envaïts pels esbirros policials a Sants, el Clot, Gràcia, Sant Andreu del Palomar i Manresa. Entre els espais hi han cases particulars i l’Ateneu Llibertari de Sants, d’on s’han enduit material tan perillós com esprais, banderes, ordenadors, llibres, etc., el de sempre. Un altre pic sa mateixa història: portes a terra, mossos de esquadra, amenaces, escorcolls, desperfectes, material comissat, cops, detencions, càmeres, sensacionalisme mediàtic, aïlla-ment… I la nostra reacció: mirades, ràbia, cridades, impotència, solidaritat…

L’operació és la quarta part d’una sèrie de ràtzies contra les anarquistes que comença al novembre de 2013 amb el segrest de les companyes Mónica i Francisco, seguida de les operacions Pandora (desembre del 2014) i Piñata (març del 2015). El mateix dia de l’operació, a més, prorrogaven la presó preventiva a Mònica i Francisco. El total és de més 60 persones encausades a més dels registres a gairebé tots els espais anarquistes de Barcelona i voltants, i alguns de Madrid. L’objectiu de l’Estat, personat aquí amb l’Audiència Nazional i la Comissaria General d’Informació dels Mossos de Esquadra, és: a) regenerar l’enemic intern i l’amenaça terrorista desapareguda amb el cessament de l’activitat armada d’ETA a travès de la construcció d’un inexistent entramat terrorista, b) atemorir, controlar i frenar l’avanç de les idees i pràctiques anarquistes on aquestes es consoliden, c) deslegitimar la tasca de les anarquistes en un context d’institucionalització de les lluites. Creiem que les acusacions de «pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista, col·locació d’artefactes explosius» són ridícules. No obstant això, veiem com un cop més l’Estat segueix declarant la guerra a la dissidència política, i nosaltres seguirem sense acceptar ni la justícia ni els termes en els que opera l’Estat. A més, consideram que terrorisme és l’explotació i desigualtat econòmica, l’opressió política, la propietat privada, l’arbitrarietat de les lleis, el patriarcat, el consum desmesurat de recursos, la destrucció del territori, el control social, etc. Terrorisme és el Capital-Estat, les seves conseqüències i els seus defensors.

No ens hem de fer enrere. Hem de persistir en la solidaritat, la companyonia, la lluita. Si desitgen que mos arrepleguem i minorem la marxa, més fort hem de espitjar, més enfora hem d’arribar. Qualsevol gest compta, però actuem on els hi fa mal i allà on nosaltres ens enfortim. En aquest sentit, animem a donar suport a les companyes i als espais afectats. Per exemple, escrivint cartes de solidaritat, difonent informació sobre la seva situació, o organitzant actes per arecolzar-les econòmicament, entre d’altres.

ACTIVEM LA SOLIDARITAT, DESARMEM LA REPRESSIÓ!

LLIBERTAT COMPANYES DE BARCELONA I MANRESA!

NO ESTEU SOLES!

Dóna suport a les companyes venguent al SOPADOR SOLIDARI (divendres 6 a les 20h a Transitant)

Octaveta de difusió: octaveta

* A hores d’ara, de les 9 detingudes després de passar per disposició judicial han quedat: 1 en presó preventiva, dues llibertats i sis fiances. 

Adreça del company en presó preventiva. Escriviu-li, recolzau-lo, que sàpiga que no està sol.

Enrique Costoya Allegue
CP Madrid V Soto del Real
Ctra M-609, km 3,5 Módulo 15
28791 Soto del Real (Madrid)

** Fem extensible aquest comunicat a les 9 companyes gallegues també segrestades per l’Estat el passat divendres 30.

AQUÍ POTS TROBAR INFORMACIÓ ACTUALITZADA:

Anarquistes de Barcelona i Manresa

http://barcelona.indymedia.org/?lang=ca_ES

https://directa.cat/

https://efectopandora.wordpress.com

claudicarnuncarendirsejamas.noblogs.org

Independentistes gallegues

http://www.diarioliberdade.org/

Mostra la teva solidaritat:

cartelladrecespreses

Imatge d'enllaç permanent incrustada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>