La Fira del Llibre Anarquista de Mallorca: una experiència autogestionada que es va consolidant any rere any

image

Després de cinc mesos de preparació, desenes d’assemblees i reunions per grups de feina, centenars de correus i quatre dies d’autonomia i goig col·lectiu, des de l’assemblea de la III Fira del Llibre Anarquista de Mallorca volem compartir amb totes vosaltres les valoracions que n’hem extret de l’organització i desenvolupament de la Fira d’enguany. D’aquesta manera desitgem col·lectivitzar les reflexions sobre un dels actes autogestionats i autofinançats de major format a l’illa, que tracta de reunir les diferents sensibilitats de l’anarquisme illenc, així com apropar-nos a altres companyes, contrastar visions i conèixer lluites d’ultramar. Finalment, des d’aquestes línies, aprofitarem també per expressar la nostra més sincera gratitud a totes les persones que amb el vostre compromís féu possible la Fira.… Segueix llegint »

Tot Inclòs 2015: un nou allau d’arguments contra el monocultiu turístic

TotInclòs2015_portadaAhir horabaixa es va fer la presentació del segon número de la publicació monogràfica Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes. Enguany, al grup editorial iniciat format per membres de la Coordinadora Llibertària de Mallorca, se li ha afegit el Front Comú en Defensa del Territori, ampliant així les sensibilitats dins el col·lectiu editor.

Primerament s’explicaren les motivacions que donaren peu a aquest segon número, del qual s’han imprès 2.000 exemplars -el doble que la primera-: la positiva acollida del primer monogràfic i per continuar la feina iniciada tot tractant noves temàtiques. A més, s’explicà que els objectius segueixen essent els mateixos de la primera publicació: crear un ampli debat social que qüestioni l’ordre establert mitjançant el monocultiu turístic i denunciar l’actual model polític al servei de la indústria turística i en detriment de la societat balear.… Segueix llegint »

Ja estan disponibles els àudios de la II Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

iifirallibreanarquistamallorca_cartellprogramaEls passats dies 10, 11 i 12 d’octubre es celebrà al parc de Ses Veles de Palma la II Fira del Llibre Anarquista de Mallorca. Aquesta segona edició ha estat organitzada mitjançant una assemblea proposada des de la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM) on hi han participat membres de la pròpia CLM i vàries persones autònomes properes a l’àmbit llibertari. Organitzades en diverses comissions, s’han pogut portar a terme de manera satisfactòria totes les tasques necessàries com per poder gestionar una cita de tal envergadura: la difusió, l’economia, la preparació de la infraestructura i el menjar servit a la Fira, l’elaboració del programa, l’acolliment de distribuïdores i editorials de la resta de l’Estat, etc.… Segueix llegint »

Com podem afrontar el turisme i les seves nocivitats? Debat obert sobre el turisme a Mallorca arrel de la publicació ‘Tot Inclòs’

A la fi, la qüestió del Turisme ha entrat amb força a l’escena pública (i publicada), amb cada cop més veus que qüestionen el model turístic que tants esforços li dediquen les nostres autoritats polítiques i econòmiques. Aquests darrers mesos, sense anar més lluny, hem pogut veure com els mitjans de comunicació han cobert de forma destacada els aspectes més sensacionalistes del negoci turístic de borratxera, amb els concursos denigrants que s’hi organitzen o les trames de corrupció entre agents de la policia i empresaris de l’oci nocturn. Notícies que sovint es centren en la part més superficial del fenomen i on és difícil trobar-hi res més que pur entreteniment periodístic, afavorint els falsos debats estèrils.… Segueix llegint »

Gran assistència a la presentació de la Coordinadora Llibertària de Mallorca

Finalment, després de varis intents frustrats, aquest passat divendres dia 15 de març, en el local de l’EcoXarxa, es presentà en societat la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM).

CLM-PRESENTACIO4_internetPrèviament s’havia fet un gran esforç per aconseguir una bona convocatòria, doncs una presentació d’una iniciativa tan ambiciosa com aquesta requeria de la major assistència possible per així donar a conèixer aquest projecte de coordinació de l’àmbit llibertari.

La feina feta donà els seus fruits i el local de l’Ecoxarxa de Mallorca, sense exagerar, es quedà petit per acollir a la gentada que s’hi acostà. Gent amb una militància llarga en el moviment anarquista, gent que fa anys que no està activa, gent que per primera vegada s’ha afegit a la lluita contra l’Estat i el Capital i gent d’altres moviment que vingué a conèixer-nos.… Segueix llegint »