MANIFEST: En defensa de la terra, Santacirga lliure. NO al megaparc solar!

MANIFEST: En defensa de la terra, Santacirga lliure. NO al megaparc solar!

Història viva. A Mallorca queden poques finques que mantenguin la fesomia de temps passats: quan la possessió era una unitat territorial, social i econòmica per ella mateixa. Les parcel•lacions, la urbanització i l’abandonament agrari de moltes d’elles fa que les explotacions actives cobrin encara més valor. Conservar-les és conservar la cultura i la identitat i mantenir la seva viabilitat econòmica al llarg del temps. Santacirga ja era citada fa més de 800 anys. És la possessió on va néixer i créixer Mossèn Alcover i no una simple “explanada” on s’hi pugui instal•lar qualsevol cosa.… Segueix llegint »

Neix la Federació Anarquista de Catalunya

cartell-presentacic3b3-twitterDes de la CLM ens volem fer ressó de la presentació en societat de la Federació Anarquista de Catalunya (FAC).  Des de aquí, enviam tot el nostre suport, ànim i voluntat a les companyes que han decidit donar una passa endavant i coordinar la lluita, teixir complicitats, superar l’aïllament i estendre la flama de l’autoorganització.  Coneixem el costós camí que suposa engegar projectes sòlids que agrupin a gent d’arreu i que, a la vegada, siguin funcionals. Reconeixem també que és aquest esforç, de posada en comú, la llavor necessària per a germinar una col·lectivitat sana, autònoma i participativa.  A més, l’exercici d’autogestió i creació col·lectiva és la prova evident de que la societat no necessita de cap autoritat que la organitzi; es val per sí mateixa. Segueix llegint »

Llibres, debat, teatre, música i poesia conformaran la segona edició de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

20140906_iifirallibreanarquistaD’aquí a un mes i brusques, els dies 10, 11 i 12 d’octubre, tindrà lloc al Parc de Ses Veles de Ciutat la II Fira del Llibre Anarquista de Mallorca. Després de diversos mesos de preparació, la Coordinadora Llibertària de Mallorca i un bon grapat d’individualitats afins, ja podem donar per tancat el programa d’activitats, pel que ens disposem a fer-ho públic. A continuació, farem 5 cèntims de tot el que podreu trobar en aquesta segona edició de la Fira mallorquina del Llibre Anarquista.

Una oferta heterogènia de presentacions i debats

Es presentaran un total de 7 publicacions i es proposaran 2 debats que tocaran una gran diversitat de temàtiques.… Segueix llegint »

Setmana de solidaritat amb les 5 de Barcelona

63dca963b68aa501ce7ba075bedf9305o16 AL 22 DE DESEMBRE: SETMANA DE SOLIDARITAT INTERNACIONAL AMB LES 5 COMPANYES DETINGUDES EL 13 DE NOVEMBRE A BARCELONA

LLIBERTAT MÓNICA I CARIÑOSO

El 13 de novembre de 2013 van ser detingudes 5 companyes anarquistes a Barcelona, acusades de pertànyer a una “organització terrorista” i de ser les autores de la col·locació de l’artefacte explosiu de la basílica del Pilar. Traslladats a l’Audiència Nacional, 3 d’ells van ser alliberats amb càrrecs 5 dies més tard, sent les altres dues companyes empresonades. Totes tenen les acusacions de “pertinença a organització terrorista”, “estralls en grau de consumació”, “estralls en grau de conspiració”.… Segueix llegint »

XI Encuentro del Libro Anarquista de Madrid 5,6,7 y 8 de Diciembre

Després de celebrar la 1a Fira del Llibre Anarquista de Mallorca els passats 4, 5 i 6 d’Octubre de 2013, mirem a com s’enforteixen aquest tipus d’encontres a ciutats on ja duen molts anys celebrant-se, com a Madrid. Us facilitem des d’aquesta entrada la informació a la que ja fa 11!!

salut!

Tota la informació sobre la Fira la trobareu el seu web.

———————————————————-

Un año más y ya van 11, las personas que venimos organizando el Encuentro del Libro Anarquista de Madrid hemos decidido volver a hacer posible esta confluencia de intercambio de material, experiencias y comunicación que apuesta por una forma diferente de entender la realidad y practicar la subversión.… Segueix llegint »